Breaching nius

Bună seara,

Așa cum am mai spus, actuala criză nu este doar una regională, care se limitează la Ucraina, la Marea Neagră sau la securitatea europeană. Această criză afectează securitatea întregului spațiu euroatlantic.

Asistăm în ultimele luni la deteriorarea accentuată a situației de securitate în proximitatea Ucrainei și în zona Mării Negre, în apropierea Flancului Estic al Alianței.

Traversăm, fără îndoială, cea mai gravă criză de după căderea Cortinei de Fier. Sunt evidente strategia de intimidare și tendințele inacceptabile ale Rusiei de revenire la politica de forță și de contestare a actualei ordini internaționale, inclusiv a actualilor parametri ai arhitecturii europene de securitate, construite după Războiul Rece.

In viitor, se vor mobiliza băutorii de bere cu fructe de pădure, epilații și pensații si vor fi trimiși în prima linie pentru a ataca hoardele invadatoare cu lovituri năprasnice de poșetă.

Vom acorda și pe mai departe o atenție sporită creșterii capacității operaționale a tuturor structurilor militare, atât prin efort național, cât și în context multinațional.

Totodată, creșterea rezilienței, atât la nivelul structurilor militare, cât și la nivelul instituțiilor publice și al societății în ansamblu, reprezintă o direcție principală de acțiune, subsumată implementării Strategiei Naționale de Apărare a Țării.

Este cu atât mai important, cu cât ne confruntăm cu vremuri cruciale pentru securitatea europeană.

Vă mulțumesc mult.

***

Adevăru” e că n-a mai fost un măcel care să curețe bine demografia europeană de vreo 80 de ani. După principiul că iarna nu-i ca vara și Counter Strike pe calculator e inferior versiunii live (aka ”viața bate filmu”), tânăra generație va cam fi eliminată din competiția genetică.

Red Storm Risin vine. Tom Clancy a fost un vizionar.

O părere la “Breaching nius

 1. Hei, welcome back!
  Suntem deja în război hibrid de 30ani, cel economic a fost partea principală, dublat de propagandă sau război psihologic informațional. În ultimii 2 ani a apărut un nou vector, nbc, care a ajuns vârf de lance.
  Sper că nu ai ajuns să participi la acest nou joc planetar de ruleta rusă. Deja a ajuns la runda 3-a și rezultatele încep să apară.
  Doar anul trecut 55000 de pensionari au părăsit sistemul pe cale naturală. În următorii 10 ani o să fie mai grav, între 1/3 și 1/2 ajung câștigători la ruleta rusă, și cam aceleași numere rămân cu imunitatea distrusă, ceea ce este o vulnerabilitate majoră. Merge în excursie, bea apă de la izvor și rezultă consecințe grave, pentru că apa era prea rece, era prea trenspirat de la mers și imunitatea scăzută..
  Let’t go Brandon vrea să forțeze un război, terenul pe care se joacă este neimportant, dar declararea legii martiale în toate statele este o mină de aur pentru supunerea populației. Dacă se ajunge la asta, în state începe un război civil și America decade din postura de lider.
  De la căderea zidului din Berlin, a fost pornită o campanie care să sugrume Rusia, prin aderarea la NATO a statelor din blocul estic. Putin a tolerat multe, dar când au încercat să rupă din fosta cccp și-a urmat interesul. După ” revoluția 1989″ de la Kiev din 2014, Putin a securizat baza militară importantă din regiune și se ajunge la război și împărțirea Ucrainei dacă se insistă cu aderarea la NATO. Este criza din Cuba în oglindă. Ca alternativa, a mai fost încercată și soluția din Kazahstan, însă rusii au răspuns rapid și au rezolvat problema.
  Se adună nori negri la orizont și furtuna o să dureze o vreme. Totuși, mi-ar plăcea ca lucrările de constructii să continue, iar picamerele să fie puse la lucru. Avem nevoie de cărbune, de infrastructură.
  Deja în Canada a început bank run, toți încearcă să – și scoată banii din bănci.
  Cash, aur, argint și diesel sunt pentru salvarea economiilor personale și pregătirea de barter. Dacă pică băncile situația se agravează puternic.
  God bless and keep the powder dry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *